Over mij

Naam:  Anouk van Doornen

Aantal overleefde Nederlandse winters:  33

Studeerde af in de: Gezondheidspsychologie (Master behaald)

Werkte hiervoor o.a. als:

  • Onderzoeker bij een gezondheidsinstituut
  • Gezinsvoogd (Bureau Jeugdzorg)
  • Medewerker webredactie

Woont in: Amsterdam

Opdrachtgevers: ZZP’ers en het MKB’ers die zich graag willen onderscheiden met persoonlijke, originele content.

Hoe het toch allemaal kwam dat ik tekstschrijver werd

Al vrij vroeg in mijn leven, het zou wel eens in groep 3 van de basisschool geweest kunnen zijn, viel het mij op dat er mensen zijn die vrij lang naar een wit vel kunnen staren zonder hier iets op te zetten. Later, toen de PC was ingeburgerd leek het probleem te zijn verholpen, maar toen bleek dat het witte vel was vervangen door een wit vlak op een computerscherm. Het heeft me enige tijd gekost om dit mysterie te ontrafelen. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat er mensen zijn die liever niet schrijven. Zij blinken uit in andere dingen. Deze mensen kunnen mij dan vragen om hun vaardigheden zo goed mogelijk te formuleren en te vertalen voor hun beoogde doelgroep. En hoe vaker ik dat deed, hoe meer ik in een tekstschrijver veranderde.

Achtergrond

Ik deed een onderzoeksmaster in de Psychologie. Daarna werkte ik een tijdje als onderzoeker. Ik ontwikkelde vragenlijsten om tussen ziekenhuizen de tevredenheid van patiënten te kunnen vergelijken. Wat heeft psychologie en onderzoek met schrijven te maken? Mijns inziens veel. Tijdens mijn studie en werk heb ik veel geleerd over onderzoek doen, informatie verzamelen, statistiek en ook taalgebruik in vragenlijsten. Iets waar ik nu als tekstschrijver nog veel aan heb. Verder moet je als tekstschrijver altijd een klein beetje psycholoog zijn. Je moet in de huid van een doelgroep kunnen kruipen, iets van marketing begrijpen, de subtiele indruk die onder de taal verborgen ligt kunnen doorgronden en kunnen begrijpen waarom een tekst soms wel aanslaat…en soms niet.

Nog meer over mij

Denk je nu iets in de trant van: ik zou eigenlijk wel nóg meer over Anouk willen weten, lees dan mijn blog. Hierin beschrijf ik alles wat me inspireert, bezighoudt, soms wakker houdt. Ik probeer mijn verhaaltjes zo veel mogelijk uit te rusten met tips en kennis die ik opdoe voor mijn klanten.