Teksten schrijven of redigeren

Je wilt een tekst voor een website, nieuwsbrief of folder, maar op een of andere manier komt de boodschap niet op papier zoals je wilt. Misschien heb je tijdgebrek of is schrijven niet je grootste hobby. Misschien schrijf je normaliter zelf, maar wil je eens samen met een professionele tekstschrijver kijken naar nieuwe manieren om de boodschap over te brengen. Creatiever. Pakkender. Professioneler.

Wat maakt een tekst ‘goed’?

Een goede tekst is niet alleen foutloos geschreven, maar ook doelgericht. Hij is interessant voor de lezer en houdt de aandacht vast tot het einde. Om zo’n tekst te kunnen schrijven ga ik eerst samen met jou op onderzoek uit:

  • Wie zijn de belangrijkste lezers van de tekst? En wat interesseert hen?
  • Wat moet de tekst teweeg brengen? Welk gevoel, welke indruk?
  • Welke concrete doelen wil je bereiken? Bijvoorbeeld meer bezoekers naar je website trekken, een professionele uitstraling of meer verkoop?
  • Welk communicatiemiddel is het meest geschikt voor je boodschap?

Mijn werkwijze

Als alle informatie is verzameld, kan het daadwerkelijke schrijven beginnen. We spreken een datum af waarop ik de eerste versie van de tekst(en) aanlever. Na jouw feedback wordt de tekst verder aangescherpt. Ik zal nooit het eindresultaat zonder overleg aanleveren. Uiteindelijk gaat het erom dat je tevreden bent met een tekst die bij jou, en de doelgroep past.

Teksten redigeren

Een bestaande tekst laten herschrijven of nakijken? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Wanneer ik een tekst redigeer, worden alle spellings- en grammaticale fouten uit de tekst gehaald. Daarnaast kijk ik naar de opbouw van het stuk, naar de zinsbouw en de bondigheid. Kan de boodschap korter en helderder? Kan de tekst levendiger, pakkender? Dan zal ik daar zeker suggesties voor geven.

SEO-teksten

Als gecertificeerd SEO-tekstschrijver kan ik teksten en webpagina’s optimaliseren voor zoekmachines (Search Engine Optimization). Een tekst die is geoptimaliseerd voor zoekmachines wordt beter gevonden op het internet. Beter vindbaar betekent meer verkeer naar je website of webshop, maar vooral meer doelgerichte bezoekers die uiteindelijk je klant kunnen worden.